K jeseni patria aj dlhé filmové maratóny a k nim, ako inak, popcorn. Aby sme sa vyhli nude, ponúkame vám tri rôzne recepty na popcorn, ktorý chutí zakaždým inak. Jeden z nich bude syrový, druhý sladký a tretí poriadne pikantný.

Voňavý bylinkový popcorn

Čo budete potrebovať: 6-8 hrnčekov popcornu, 1/4 hr masla, 1/2 ČL soli, 1/2 ČL sušeného rozmarínu a tymiánu, 1/2 ČL cesnaku v prášku, štipku čerstvo pomletého čierneho korenia, 1/4 hr strúhaného parmezánu.

Ako budete postupovať: V rajnici roztopte maslo, pridajte bylinky, cesnakový prášok, soľ a korenie. Omáčkou prelejte hotový popcorn a poriadne premiešajte. Ešte teplý popcorn posypte strúhaným parmezánom.

Pikantný popcorn

Čo budete potrebovať: 6-8 hr popcornu, 1/4 hr masla, 1 1/2 PL medu, 1 1/2 PL omáčky sriracha, alebo chilli omáčky, 1 strúčik cesnaku.

Ako budete postupovať: V rajnici roztopte maslo, pridajte med, srirarcha omáčku a prelisovaný cesnak. Miešajte do zhustnutia. Omáčkou prelejte hotový popcorn a poriadne premiešajte.

Sladký škoricový popcorn

Čo budete potrebovať: 6-8 hr popcornu, 1 hr sekaných pekanových orechov, 1/4 hr masla, štipku soli, 1/2 hr hnedého cukru, 1 PL mletej škorice, 1 PL vanilkového extraktu, 1/2 hr bielej čokolády.

Ako budete postupovať: Do misy s hotovým popcornom pridajte pekanové orechy a premiešajte. V rajnici roztopte maslo. Pridajte cukor, škoricu, vanilku a soľ. Miešajte, aby sa vám vytvorila kompaktná hmota. Tou prelejte popcorn rozložený na plechu vystlanom papierom na pečenie. V inej rajnici roztopte čokoládu a prelejte ňou popcorn na plechu. Nechajte vychladnúť a podávajte.

Obrázky zdroj: Pexels.com