Horúci jesenný punč

Na jesenných prechádzkach, hlavne keď je sychravo, sa radi pristavíme pri stánkoch, kde sa môžeme zahriať horúcim punčom, prípadne si pochutnáme na pražených orieškoch.  Ak sa vrátite  premrznutí z podobnej vychádzky, môžete si hneď vyskúšať domácu prípravu týchto pouličných lákadiel.

Punč si pripravíte nasledovne:

2 sáčky ovocného čaju zalejete 500 ml vriacej vody a kým sa vyluhujú, zmiešate 250 ml jablkovej a 250 ml pomarančovej šťavy, pridáte jednu celú škoricovú tyčinku a počas stáleho miešania zohrejete v hrnci. Nakoniec vlejete ku čaju a dochutíte medom.


Pražené mandle:

V teflónovej panvici priveďte do varu 1/8 litra vody s 200 g cukru, 1 balíčkom vanilkového cukru a čajovou lyžičkou mletej škorice. K tomu potom pridajte 200 g nelúpaných mandlí a varte pri vysokej teplote, kým nebude cukor suchý. Zmes neustále miešajte vareškou. Následne uberte teplotu asi na polovicu a mandle naďalej miešajte, kým sa cukor opäť nerozpustí a mandle nezačnú karamelizovať. Nakoniec ich rozložte na papier na pečenie a dvoma vidličkami ihneď od seba oddeľte. Najlepšie chutia, kým sú teplé.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

3 komentáre

  1. Elena píše:

    My mame radi tento pooooriadny punc: 5 deci cerveneho vina a deci a pol vody dame varit spolu s palickou skorice a tromi klincekmi a krystalovym cukrom podla chuti. Odstavime, ked sa na vrchu zacne tvorit biela pena, este pred zovretim. Prelejeme do poharov cez sitko.

  2. Katka píše:

    ..ja som chcela trochu radosti i pre deti :o))
    osobne nemam nic proti varenemu vinku, hlavne na vianocnych trhoch :o)

  3. Elena píše:

    kati, jasne, pochopila som:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.