Domáci paradajkový kečup

2kg zrelých paradajok, 250g cibule, 250g jabĺk, 1 stredne veľký zeler, 2 feferónky (nemusia byť), 300g červenej papriky(môže byť aj zelená, farba bude trošku svetlejšia), 2 strúčiky cesnaku, 1dl octu, 150g cukru, 1 PL soli, 3 klinčeky, 3 guličky nového korenia, 2 bobkové listy.

Postup: Všetkú zeleninu očistite, nakrájajte a dajte do hrnca, pridajte 1PL soli, 3 guličky nového korenia, 3 klinčeky, 2 bobkové listy. Varíme za občasného premiešavania, kým je všetko mäkké. Zmes pustí vodu. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom alebo v mixéri, prepasírujeme a varíme do primeranej hustoty. Nakoniec pridáme ocot a cukor, ešte chvílu povaríme, nech sa cukor rozpustí. Nalejeme do fliaš. Dáme sterilizovať, keď začne voda v hrnci vrieť varíme naslabo 10minút, vyberieme a necháme vychladnúť.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.