Čerešňová bublanina s posýpkou

Na Insta stories ste si odhlasovali recept na čerešňový koláč s posýpkou. Ide o univerzálny recept, ktorý môžete použiť v lete s akýmkoľvek sezónnym ovocím a v zime so sterilizovaným. Garantujeme vám, že sa po ňom vždy len tak zapráši.

Koláč:

  • 4 celé vajcia
  • 1 hr krupicového cukru
  • 2 hr polohrubej múky
  • 3/4 hr oleja
  • 5 PL mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • odkôstkované ovocie

Posýpka:

  • 150g studeného masla
  • 150g hrubej múky
  • 50g ovsených vločiek
  • 120g práškového cukru
  • 1 ČL škorice
  • štipka soli

Legenda: hr = hrnček, PL= polievková lyžica, ČL – čajová lyžička

Postup:

  1. Najskôr vymiešame vajcia s krupicovým cukrom. Pridáme olej, mlieko, škoricu a napokon múku so soľou a práškom do pečiva. Poriadne vymiešame. Cesto sa nebude liať, má skôr tuhšiu, rozotierateľnú konzistenciu.
  2. Cesto rozotrieme na maslom vymasteným a hrubou múkou vysypaný plech. Poukladáme naň ovocie a napokon navrstvíme posýpku.
  3. Na posýpku zmiešame nastrúhané maslo s ostatnými ingredienciami. Poriadne rukou premiešame.
  4. Pečieme na 180°C do ružova.

Lucia

Šéfredaktorka, editorka – mama dvoch slečien Chantal (14) a Laury Sofie (11), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky. Kontaktovať ju môžete na luciagaborova2@gmail.com.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *