Kaše a rôzne cereálne a obilné kaše sú ideálnym raňajkovým jedlom od jesene do jari, pretože majú zahrievaciu schopnosť. Túto kašu si pripravíte vopred tak, že ju upečiete a ráno už len odoberiete jednu porciu, zalejete mliekom, či už živočíšnym, alebo rastlinným a zohrejete. Do hotovej môžete pridať čerstvé ovocie.

Čo budete potrebovať:

  • 1/2 hr mletého ľanu
  • 1/3 hr tekvicového pyré
  • 1/4 hr javorového sirupu
  • 2PL roztopeného kokosového oleja
  • 1/4 čl soli
  • 1 1/2 čl perníkového korenia
  • 1/2 čl mletej škorice
  • 2 hr rastlinného mlieka
  • 2 1/2 hr jemných ovsených vločiek
  • 3/4 sekaných pekanových orechov
  • 1/3 hr čerstvých, alebo sušených, či mrazených brusníc (príp. iného sušeného ovocia)
  • 1-2 PL kokosového cukru

Ako budete postupovať:

  1. Predhrejte rúru na 175 °C a vymažte zapekaciu nádobu rastlinným olejom.
  2. Do misky nasypte mleté ľanové semiačka, pridajte vodu a nechajte chvíľu odstáť. Pridajte tekvicové pyré, javorový sirup, olej, soľ, korenie, škoricu a poriadne premiešajte.
  3. Prilejte mlieko a ešte raz premiešajte. Potom pridajte vločky, orechy a opäť premiešajte. Prelejte zmes do vymastenej zapekacej nádoby a navrch poukladajte ešte zopár pekanových orechov. Posypte kokosovým cukrom, brusnicami a dajte piecť do vyhriatej rúry na 30-35 minút.
  4. Kašu môžete skladovať v chladničke maximálne 3-4 dni, alebo ju môžete zmraziť. Zmrazená vám vydrží do 1 mesiaca.
Zdroj obrázku: Pexels.com