Niekedy dobre padne ozvláštniť klasické palacinky inou príchuťou a hneď máme na svete nové jedlo. Skúsme si ich tentoraz pripraviť na “tekvicovo.”

Čo budeme potrebovať

  • 1 1/4 hr špaldovej múky
  • 3 PL hnedého trstinového cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 0,5 ČL perníkového korenia, alebo mletej škorice
  • 0,5 hr tekvicového pyré (upečieme maslovú tekvicu a vydlabeme vnútro)
  • 1 1/4 hr mandľového, alebo iného rastlinného mlieka
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • štipka soli

Ako budeme postupovať

  1. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a perníkové korenie.
  2. Pridáme tekvicové pyré a rastlinné mlieko. Dôkladne premiešame.
  3. Palacinky (alebo ak chceme, lievance) opekáme na kokosovom oleji dozlatista.
  4. Servírujeme s javorovým sirupom a nasucho opečenými pekanovými/vlašskými orechmi.

photo zdroj: pixabay.coom