Tento šalát je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Môžete ho podávať k steaku, k akémukoľvek mäsku či k inej pečenej zelenine či tofu, alebo haloumi syru.

Ingrediencie:

1 kg malých šalátových zemiakov

štipka morskej soli a mletého čierneho korenia

1 PL bieleho jablčného octu

hrnček sekanej mladej cibuľky

1/4 hrnčeka sekanej  petržlenovej vňate (ak máte radi)

Na zálievku:

2 1/2 hr kremžskej alebo dijonskej horčice

3 pretlačené strúčiky cesnaku

morská soľ, mleté čierne korenie

3 PL červeného vínneho octu

1 PL jablčného octu

3 PL panenského olivového oleja

1/4 hrnčeka sekaného kôpru (nemusí byť)

Postup:

  1. Zemiaky umyjeme, očistíme a aj so šupkou nakrájame na kolieska.
  2. Pridáme soľ, korenie a varíme na nižšej teplote 10-15 minút podľa druhu zemiakov.
  3. Scedíme a prepláchneme. Presypeme do misy, v ktorej budeme šalát servírovať.
  4. Pridáme soľ, korenie, jablčný ocot a poriadne premiešame.
  5. Zmiešame všetky ingrediencie na zálievku.
  6. Do šalátu pridáme petržlenovú vňať a mladú cibuľku.
  7. Všetko zalejem zálievkou a poriadne premiešame.
  8. Servírujeme.

Obrázok zdroj: Pixabay.com