Recept na chutné zeleninové lasagne pre vegetariánov

Čo takto trošku odľahčiť od mäsa a pripraviť si vegetariánske lasagne? Zeleninové lasagne sú skvelou, ľahkou pochúťkou.

Budete potrebovať:

  • lasagne pláty (nepredvárate)
  • 2 baklažány
  • portobelo šampiňóny
  • 3 plechovky paradajkovej omáčky
  • čerstvé lístky bazalky
  • 2 balenia syra ricotta
  • citrónová šťava
  • kelové listy

Ako budete postupovať:

  1. Baklažány si narežte na tenké plátky a pečte ich v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie potreté olivovým olejom na 200°C cca 15-20 minút.
  2. Do omáčky môžete pridať kapary a hodiť ju na cibuľku. Nemusíte :-) Určite však do nej pridajte bazalkové lístky. Tak zo dvadsať. Alebo, za hrsť :-)
  3. Do ricotty pretlačte citrónovú šťavu. Táto omáčka vám nahradí bešamel.
  4. Nakrájajte si portobelo šampiňóny. Aj kelové listy.
  5. Do zapekacej nádoby začnite vrstviť: paradajkovú omáčku, lasagne, ricottu, baklažán. Vrstvy opakujte. Do stredu dajte šampiňóny, kel a pokračujte vo vrstvení. Posypte strúhaným parmazánom a dajte zapiecť do rúry.

Lucia

Mama dvoch slečien Chantal (14) a Laury Sofie (11), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky.

Prečítajte si tiež

1 Response

  1. Recepty píše:

    Recept vyzerá veľmi dobre. Akurát nemám takú dobrú zapekaciu misku. No nič zadovážim si ju a vyskúšam! Ďakujem za tip :-))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.