Vegánske brownies

Ak chcete ešte rýchlo upiecť niečo na Veľkú noc, no nie ste veľkým fanúšikom maslových presladených zákuskov, skúste vegánske brownies. Vyzerajú aj chutia priam de luxe, čo poviete?

Budete potrebovať:

  • 5 PL slnečnicový olej + trošku na vytretie plechu
  • 200 g horkej čokolády bez obsahu mlieka
  • 170 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 3 kopcové ČL kakaa
  • 180 g trstinového, alebo kokosového cukru
  • štipku morskej soli
  • 1 ČL vanilkovej esencie, alebo semiačka z 1 vanilkového struku
  • 230 ml nesladeného rastlinného mlieka
  • 2oo g pekanových orechov

Ako budete postupovať:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Plech približne o veľkosti 20×20 cm mašľovačkou vytrite olejom a vyložte papierom na pečenie.
  2. 150 g čokolády roztopte vo vodnom kúpeli a odložte na chvíľku bokom. Zvyšných 50 g nasekajte.
  3. Do veľkej misky preosejte múku spolu s kakaom. Prisypte cukor a pridajte štipku soli. Ak pracujete s vanilkovým strukom, pridajte semiačka do suchej zmesi.
  4. Do sypkej zmesi ďalej prilejte olej, rastlinné mlieko a roztopenú čokoládu. Ak pracujete s tekutou vanilkovou esenciou, pridajte ju práve teraz. Všetko dôkladne premiešajte.
  5. Pridajte nasekanú čokoládu a nasekané pekanové orechy. Zopár orechov si nechajte na ozdobenie.
  6. Pripravenú masu vylejte na plech a rovnomerne zarovnajte. Vrch posypte zvyšnými nasekanými orechmi.
  7. Plech vložte do vyhriatej rúry približne na 20-25 minút. Hotový koláč má byť po okrajoch upečený, no v strede ešte tekutý.
  8. Po vybratí z rúry ho nechajte 5 minút postáť, potom ho vyklopte na mriežku.
  9. Servírujte ešte mierne teplý s kopčekom vegánskej zmrzliny.

Obrázky zdroj: Pexels.com

Lucia

Šéfredaktorka, editorka – mama dvoch slečien Chantal (14) a Laury Sofie (11), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky. Kontaktovať ju môžete na luciagaborova2@gmail.com.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.