Torta Kilimandžáro

Tortu som robila mojej dcére k narodeninám a na počudovanie nebola vôbec náročná na prípravu, vyzerala veľmi zaujímavo a chutila veľmi osviežujúco. Recept som našla na tejto úžasnej stránke.

Čo potrebujete:
korpus: 5 vajec, 180g pr. cukru, 100g hl. muky, 30g solamylu, 30g kakaa, 2 KL prášku do pečiva
Krém: 500 g mäkkého tvarohu, 2 KL vanilkovej esencie, 1 šľahačková smotana, 70g pr.cukru, 6 plátkov želatíny, 2 mandarinkové kompóty

Okrem toho: tortová forma 24 cm, misa s priemerom 20-22 cm, potravinová fólia

Postup: Bielka vymiešame s cukrom na sneh, pridáme žĺtka, múku, solamyl, kakao a prášok do pečiva. Na dno tortovej formy vystrihneme papier na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri 180°C asi 40 minút (radšej si to odsledujte).
Želatínu namočíme do studenej vody, po 10 minútach vyžmýkame, prilejeme 100ml vody a dáme zohriať, aby sa želatína rozpustila.
Mandarínkové kompóty scedíme, vodu odložíme. 1/3 mandarínok odložíme bokom. Tvaroh, esenciu a práškový cukor vymiešame. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a primiešame do tortovej masy. Pridáme mierne vychladenú želatínu, dobre premiešame a na záver pridáme mandarínky. Vylejeme do misy vyloženej potravinárskou fóliou. Odložíme stuhnúť (najlepšie na 12 hodín).
Korpus vyberieme z formy, papier stiahneme, prerežeme na polovicu, spodok položíme na tanier a dobre pokvapkáme šťavou z mandarínok. Vrchnú časť prerežeme na 16 rovnakých dielikov. Stuhnutú zmes vyklopíme na spodnú časť korpusu, fóliu stiahneme. Trojuholníčky postupne namáčame do šťavy a priliepame k tvarohovému krému. Na záver vrch korpusu poprášime práškovým cukrom a povkladáme mandarínky. Môžeme servírovať.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.