Nepečené arašidové keksíky

Komu by sa už len chcelo v lete piecť? Ak však chcete deťom pripraviť niečo chutné a sladké pod zub, bude vám stačiť mixér a zopár ingrediencií:

Na keksíky:

  • 1 hr jemných ovsených vločiek
  • štipka soli
  • 3/4 hr ďatlí medjool (vykôstkovaných)
  • 1/2 hr arašidového masla (je na vás, či použijete hladké, alebo s kúskami orieškov)
Na čokoládu:
  • 3 PL roztopeného kokosového oleja
  • 3 PL prášku z nepraženého kakaa
  • 1-2 ČL javorového sirupu
  • štipka soli

Postup:

  1. Rozmixujte vločky so soľou v mixéri takmer na múku.
  2. Pridajte datle a mixujte ešte 15 sekúnd.
  3. Pridajte arašidové maslo a rozmixujte na hmotu, ktorá pripomína cesto.
  4. Rukami formujte guľky a tie na plechu vyloženom papierom na pečenie roztlačte pomocou vidličky na placku.
  5. Ak si želáte, ponamáčajte ich do čokolády.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Lucia

Šéfredaktorka, editorka – mama dvoch slečien Chantal (14) a Laury Sofie (11), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky. Kontaktovať ju môžete na luciagaborova2@gmail.com.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.