Mrkvový džús

V obchodoch už je možné dostať novú úrodu mrkvy, ktorá je šťavnatá a má výbornú sladkú chuť. Môžete si z nej pripraviť vynikajúci džús, ktorý je ideálny napríklad na detskú oslavu, kedy viete, čo deťom dávate. Vtedy by som však nahradila kyselinu citrónovú určite citrónovou šťavou a taktiež je možné znížiť množstvo cukru, prípadne ho nahradiť nejakou zdravšou alternatívou. 

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg mrkvy
  • 8l vody
  • 700g kryštálového cukru
  • 1 lyžička kyseliny citrónovej
  • 4 pomaranče

Postup

  1. Mrkvu aj pomaranče očistíme, zalejeme vodou a povaríme do zmäknutia (nesnažte sa mrkvu nastrúhať na jemno, z nejakého mne neznámeho dôvodu sa mrkva celkom neuvarila a nedala sa poriadne rozmixovať).
  2. Po uvarení všetko rozmixujeme aj spolu s pomarančovou dužinou.
  3. Vo vode rozpustíme cukor, pridáme rozmixovanú zmes a kyselinu citrónovú, necháme vychladiť a podávame.
  4. Ak sa vám nezdá množstvo 8 litrov vody, tak ju jednoducho zredukujte, džús bude hustejší.
  5. Do zásoby si ho môžete zasterilizovať pri 85°C na 15 minút.

Aďka

Vyštudovaná ekonómka Aďka s láskou k IT momentálne na materskej dovolenke s trojročnou Miškou a ďalším bábätkom pod srdcom. Ak práve nezberá na lúke bylinky, varí chutné a zdravé sirupy či iné lahodné dobroty. Potom ich s pohľadom estétky krásne naaranžuje, odfotí a obohacuje nimi nielen svoje okolie, ale aj tento web. Víla so zručným manželom, perfektnými nápadmi a láskavým prístupom k životu aj k ľuďom :-) Kontaktovať ju môžete na adka@alinka.sk.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.