Mandľové sucháre

j10318Ak máte doma zvyšné bielky a máte chuť si spraviť nejakú dobrú maškrtu, tak tieto sucháre sú to pravé. Naučila som sa ich nedávno a už som si ich robila 2x za sebou, čo boli také skvelé. Pri sledovaní TV ani nebudete vedieť ako ich schrúmete :-)

Čo budete potrebovať: 4 bielky, 10 dkg práškového cukru, balíček nelúpaných mandlí, 10 dkg hladkej múky

Postup:
Z bielok ušľahajte sneh, do vzniknutej hmoty primiešajte múku, práškový cukor a mandle (nelúpať). Cesto už nešľahajte, len premiešajte. Nalejte do vymasteného a hrubou múkou vysypaného srnčieho chrbta a upečte na 150°C do zlatista. Po upečení aj s nádobou nechajte aspoň 12 hodín odpočívať.
Potom z formy vyberte a keks nakrájajte na veľmi tenké plátky ostrým nožom. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a ešte v rúre mierne vyhriatej dosušte. Mali by mať mierne zlatú farbu a chrumkať.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

2 komentáre

  1. kamila píše:

    Alinka ja tvoje mandlove suchare poznam pod nazvom orechovy chlieb. My namiesto mandli davame lieskove oriesky a postup je rovnaky. A mas pravdu su skvele….

  2. Katarina píše:

    tak uz viem, Alinka, kam nabuduce s bielkami :O)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.