Gnocchi s ružičkovým kelom šampiňónmi a paradajkami

DSCF3318Po novom roku treba začať znovu pracovať na svojej línii a tak zaraďujem do jedálneho lístka viac zeleniny Obľúbila som si ružičkový kel. Kel ako taký mi nechutil, mala som k nemu odpor už od školy, keď nám robievali kelové prívarky. Ale ak si spravíte kel ináč, možno vám zachutí tak ako mne.

Čo potrebujete:

1 balíček zemiakové gnocchi
šampiňony
200g ružičkový kel
cherry paradajky
olivový olej
tymián
soľ
mleté čierne korenie

Gnocchi uvarte podľa návodu. Vo vriacej osolenej vode varte cca 3 minúty očistený ružičkový kel zbavený hrubého hlúbu a vrchných listov. Potom hneď schlaďte v studenej vode. Na oleji osmažte nakrájané šampiňóny, posypte tymiánom, osoľte, okoreňte, pridajte na polovičky nakrájaný ružičkový kel, prehrejte. Na záver zamiešajte gnocchi. Na tanieri ozdobte na polovičky pokrájanými cherry paradajkami.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.