Francúzsky zemiakový šalát

Tento šalát je veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu. Môžete ho podávať k steaku, k akémukoľvek mäsku či k inej pečenej zelenine či tofu, alebo haloumi syru.

Ingrediencie:

1 kg malých šalátových zemiakov

štipka morskej soli a mletého čierneho korenia

1 PL bieleho jablčného octu

hrnček sekanej mladej cibuľky

1/4 hrnčeka sekanej  petržlenovej vňate (ak máte radi)

Na zálievku:

2 1/2 hr kremžskej alebo dijonskej horčice

3 pretlačené strúčiky cesnaku

morská soľ, mleté čierne korenie

3 PL červeného vínneho octu

1 PL jablčného octu

3 PL panenského olivového oleja

1/4 hrnčeka sekaného kôpru (nemusí byť)

Postup:

  1. Zemiaky umyjeme, očistíme a aj so šupkou nakrájame na kolieska.
  2. Pridáme soľ, korenie a varíme na nižšej teplote 10-15 minút podľa druhu zemiakov.
  3. Scedíme a prepláchneme. Presypeme do misy, v ktorej budeme šalát servírovať.
  4. Pridáme soľ, korenie, jablčný ocot a poriadne premiešame.
  5. Zmiešame všetky ingrediencie na zálievku.
  6. Do šalátu pridáme petržlenovú vňať a mladú cibuľku.
  7. Všetko zalejem zálievkou a poriadne premiešame.
  8. Servírujeme.

Obrázok zdroj: Pixabay.com

Lucia

Šéfredaktorka, editorka – mama dvoch slečien Chantal (14) a Laury Sofie (11), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky. Kontaktovať ju môžete na luciagaborova2@gmail.com.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.