Domáce vegánske burgery

Tieto veggie burgery sú veľmi chutné a pomerne nenáročné na prípravu. Zmes si dokonca môžete pripraviť večer a upečiete ich pokojne aj na druhý deň. Chutia dospelým a rovnako aj deťom.

Čo budeme potrebovať

  • 1 plechovicu cíceru, prepláchnuť
  • 1 hrnček zeleného hrášku
  • 1 hrnček quinoa, vopred uvariť
  • sladký zemiak, uvarený (ak je príliš veľký, stačí polovica)
  • jarná cibuľka, nasekaná nadrobno
  • strúčik cesnaku, prelisovaný
  • petržlenová vňať, čerstvá
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 1/2 lyžičky rímskej rasce
  • 1 lyžička kari korenia
  • 1 lyžička sladkej papriky mletej

Postup

  1. Vyhrejeme rúru na 180C.
  2. Všetky ingrediencie zmiešame v kuchynskom robote.
  3. Rukami vytvarujeme placky a pečieme v rúre na papieri na pečenie.
  4. Servírujeme v žemli (deťom môžeme aj s hranolkami), alebo na čerstvom zeleninovom šaláte.

Lucia

Mama dvoch slečien Chantal (14) a Laury Sofie (11), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.