Domáca zmrzlina s príchuťou tiramisu

Čo budeme potrebovať:

  • 10 dlhých cukrárskych piškót
  • väčšia šálka kávy, vychladenej
  • smotana na šľahanie
  • polovica Salka
  • 1/2 mascarpone
  • 2 čl vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • trochu čokoládovej polevy

Postup:

  1. Polámte piškóty na cca 3cm kúsky a namočte do kávy. Odložte nabok.
  2. Vyšľahajte šľahačku. Pridajte mascarpone, vanilkový extrakt, soľ a Salko.
  3. Do malého plechu dajte polovicu bielej zmesi, pridajte piškóty namočené v káve a pofŕkajte čokoládovou polevou. Opakujte vrstvy. Na záver všetko premiešajte opačnou stranou varechy. Odložte do mrazničky.

Ilustračný obrázok: pixabay.com

Lucia

Mama dvoch slečien Chantal (14) a Laury Sofie (11), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.