10 tipov na olovrant po škole

Prvý školský deň je už doslova za rohom. Už onedlho budú všetky maminky riešiť to, čím svojim ratolestiam naplnia brušká po škole ešte skôr, než ich rozvezú na krúžky. Prinášame vám niekoľko tipov na rýchly olovrant, ktorý je dobré mať vždy po ruke.

1. Knäckebröd na sladko 

Na knäckebröd natrieme cream cheese, alebo Lučinu vymiešanú s medom a obložíme ovocím. Ďalšou variantou je nutella, alebo arašidové maslo + banán.

zdroj: Homemadeginger

2. Banánové čoko-bonbóny

Na túto zdravú dobrotu budeme potrebovať banány, arašidové maslo, čokoládu a kokosový olej. Banány si nakrájame na kolieska a rozdelíme ich na dve časti. Vždy pomocou dvoch lyžičiek, alebo vrecúška, navrstvíme arašidové maslo na koliesko banánu a priklopíme druhým kolieskom. Napokon namočíme do roztopenej čokolády s kokosovým olejom.

Zdroj: Livingwellmom

3. Banánovo-nutellové sushi

 

4. Jablková energia

Na túto energetickú pochúťku budeme potrebovať 1/2 hrnčeka vykôstkovaný sušených ďatli, 1 hrnček sušených jabĺk, 1/2 hrnčeka jemných ovsených vločiek, 1/2 ČL škorice. Všetky ingrediencie jednoducho rozmixujte vo food procesore, vyformujte rukami guľky a máte hotovo.

Zdroj: The Melrose Family

5. Zamrznutý ovojogurt

Táto dobrotka osvieži najmä v teplých mesiacoch. Len ju treba rýchlo zjesť, aby sa nám neroztopila v rukách. Na jej výrobu budeme potrebovať 1 1/2 hrnčeka bieleho jogurtu (ideálne Gréckeho), 1/4 hrnčeka džemu červenej farby, 1 hrnček bobuľového ovocia. Postup: plech vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozotrieme jogurt. Do takto rozotretého jogurtu špajdľou zapracujeme džem, aby nám vytvoril mramorovaný efekt. Navrch poukladáme bobuľové ovocie. Dáme zamraziť. Zamrazené nalámeme a uskladníme v mrazničke vo vrecúškach. Pred servírovaním necháme jogurt trochu povoliť.

Zdroj: Celebrating Sweets

6. Nepečené müsli tyčinky

Na výrobu týchto rýchlych tyčiniek budete potrebovať 2/3 hrnčeka kokosového oleja, 2/3 hrnčeka kokosového masla, 2/3 hrnčeka medu, 2 1/2 hrnčeka jemných ovsených vločiek, 1/3 hrnčeka čokolády. Postup: V mikrovlnke roztopte kokosový olej, maslo a med. Premiešajte a pridajte ovsené vločky. Zmes rovnomerne vlhkými rukami natlačte do malého plechu vystlaného papierom na pečenie. Odložte približne na dve hodiny do chladničky. Keď hmota stuhne, nakrájajte ju na tyčinky a ozdobte ich roztopenou čokoládou.

Zdroj: Food fanatic

7. Ovocné špízy

Na drievko, alebo špajdľu ponapichujte rôzne ovocie. Ovocie si môžu deti namáčať do bieleho jogurtu ochuteného medom.

Obrázok zdroj: Pixabay

8. Pizzové slimáky

Pizzové cesto vyvaľkáme a obložíme podľa chuti. Zrolujeme a nakrájame na kolieska. Tie upečieme a vychladnuté napichneme na paličku. Ak nestíhame pripraviť pizzu týmto spôsobom, môžeme si spraviť pizzu – nepizzu. Jednoducho prekrojíme žemle, obložíme syrom, šunkou, kukuricou, posypeme pizza korením a dáme zapiecť.

Obrázok zdroj: Pixabay

9. Párky v kabáte

Predvarené párky a lístkové cesto. To je všetko, čo k tomuto jedlu potrebujete. Párky zaviniete do lístkového cesta, nakrájate a upečiete. Deti toto jedlo milujú.

Zdroj: The Slow Roasted Italian

10. Jahodovo-ovsené štvorce

Na tento recept budete potrebovať ovsené vločky, celozrnnú múku, hnedý cukor, mletý zázvor alebo škoricu, štipku soli, maslo. Všetky ingrediencie zmiešame ako na videu. 1 hrnček hmoty si odložíme na posýpku. Zvyšok vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme rukou. Na hmotu naukladáme nakrájané jahody. Posypeme kukuričným škrobom, polejeme citrónovou šťavou, posypeme cukrom, pridáme ďalšiu vrstvu jahôd a cukru. Navrch dáme odloženú masu – posýpku. Pečieme 30 minút na 175C.

Lucia

Mama dvoch slečien Chantal (14) a Laury Sofie (11), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.