Práve čítate: Rady do domácnosti

Amarant

Amarant je rastlina, ktorá rozhodne nesmie chýbať v jedálničku vegetariánov, športovcov, detí a hlavne ľudí s celiakiou. Slovenský názov tejto prastarej rastliny je Láskavec. Amarant poznali už Starí Inkovia, Mayovia a Aztékovia Tí ju...

Baza čierna

Aj keď baza čierna nevyniká svojou krásou a vôňou, patrí medzi najobľúbenejšie a najznámejšie liečivé byliny. Svojim zápachom odpudzuje hlodavce a hmyz. Rastie v opustených záhradách, zbúraniskách, na okrajoch lúk a lesov. Svoje okolie...

O rebarbore

Poznáte rebarboru? Naše staré mamy ju pestovali v záhradách, kde zaberali značnú časť miesta kvôli mohutným listom. Priznám sa, nikdy som ju nejako nevyhľadávala, pripadala mi kyslá a kompóty celkovo nemusím. Jedine kde som...

Konečne sa blíži

Celý rok toľko očakávaná letná dovolenka sa už blíži. Ten čas relaxu, ktorého sa už mesiace nevieme dočkať. Tešíme sa na voľné dni plné oddychu a ničnerobenia, alebo aktívneho športového oddychu, na ktorý počas...

Čo je rukola

Rukola je v našej kuchyni stále skôr vzácnosťou, ale jej popularita pomaly rastie. Táto listová zelenina má neopakovateľnú chuť a spestrí šaláty či cestoviny. Naviac rukola obsahuje viac vitamínu C a betakaroténu než iné...

O špargli

Špargľa – “kráľovná zeleniny” patrí v rastlinnej ríši do čelade ľaliovitých. Je to kríkovitá rastlina, u ktorej pri správnom pestovaní vyrastajú z drevitého koreňa krehké dužinaté výhonky, známe pod názvom špargľa. Špargľa pochádza zo...