Práve čítate: Rady do domácnosti

O brusniciach

Brusnice sú malé červené bobule s kyslou až horkastou chuťou. Sú blízke príbuzné s čučoriedkou, ale na rozdiel od nej sa zavárané často servírujú ako pochúťka k mäsu či ako osvieženie vo forme džúsu....

Včelí peľ

Včelí peľ je bohatá prírodná rastlinná potravina pre včely, ktorá sa niekedy nazýva “elixír mladosti”. Dosiaľ je na počudovanie málo známe, že kvetový peľ má obdivuhodné vynikajúce liečivé vlastnosti, pretože je bohatý na biologické...

Muškátový oriešok

Dobrý sluha, zlý pán… pokiaľ sa ním liečime, alebo s ním dochucujeme v kuchyni, mali by ste o ňom vedieť, že menej je niekedy viac. Je to korenie s príjemnou arómou, pred jeho silou...

Quinoa

Quinoa je jedna z najstarších obilnín pochádzajúcich z Južnej Ameriky, kde bola pestovaná a vysoko cenená starými Inkami. Z botanického hľadiska je príbuzná skôr listovej zelenine, ako je špenát, avšak jej využitie sa vždy...

Šafrán

Najdrahšia korenina na svete, šafran stojí desaťkrát toľko ako vanilka a päťdesiatkrát toľko ako kardamón. Skutočnosť, že sušené, nitiam podobné blizny šafranového kvetu sú veľmi ľahké a zberajú sa ručne, sa odráža v jeho...

Mungo

Niekedy sa označuje ako zelená sója, v skutočnosti je to druh fazule. Majú olivovozelenú farbu a predávajú sa lúpané, celé alebo polené. Sú bohaté na antioxidanty, vápnik, železo a draslík. Obsahujú málo kalóií, ale...