Práve čítate: Kútik pre gazdinky

Špenátové halušky vegan verzia

Konečne som si užila halušky, ktoré mám veľmi rada a pritom som dodržala aj zásadu delenej stravy. Neveríte? Uveríte! Čo potrebujete: 1/2 balíčka mrazeného špenátového pretlaku špaldová hladká múka soľ sojakrém 2PL kokosové mlieko...

Čučoriedková raw kaša

Mať doma čerstvé čučoriedky a nevyužiť ich na dačo dobré, to by bol hriech. Ja som si z nich spravila rannú kašu plnú vitamínov. Čo potrebujete: 1/4 ananásu 1 banán hrnček čučoriedok mandľové plátky...

Medové stehienka so sezamom

Občas dožičím svojmu telu aj kúsok mäsa, ešte nie som úplný vegetarián, aj keď množstvo mäsa som už skutočne obmedzila, viac mi vyhovuje bezmäsitá strava. Ale takýmto kuracím stehienkam určite ani vy neodoláte. Nielenže...

Kaša z quinoe s brusnicami

Ďalšie sladké ráno v duchu brusníc, dodávam telu teraz veľa vitamínov, tak prepotrebných. Čo potrebujete: 1/2 hrnčeka quinoe 1 hrnček vody štipka soli 1 banán kokosový olej agáve sirup 1/2 hrnčeka brusníc 2PL trstinový...

Raw pohánková kaša s brusnicami

Doma mám po prvýkrát brusnice a tak samozrejme ich musím použiť do nejakých skvelých jedál. Dnes začínam mojou konečne obľúbenou pohánkovou raw kašou. Čo potrebujete: 1/2 hrnčeka pohánky 200ml kokosové mlieko z plechovky 1PL...

O brusniciach

Brusnice sú malé červené bobule s kyslou až horkastou chuťou. Sú blízke príbuzné s čučoriedkou, ale na rozdiel od nej sa zavárané často servírujú ako pochúťka k mäsu či ako osvieženie vo forme džúsu....