Zapečená cuketa so zeleninou a camembertom

DSCF1727Večer dostať hlad, to je také ľahké, ale vymyslieť si dobré jedlo, to je také ťažšie :-) Ale ak máte doma dosť ingrediencií, určite na dačo dobré prídete. A ak vám to manžel pochváli, že to chutí lepšie ako mäso, čo si dal k tomu ako prílohu, to tak dobre poteší na duši :-)

Čo potrebujete:
1 cuketa
2 väčšie paradajky
pár šampiňónov
olivový olej
soľ
bazalka
1 balíček camembert

Cuketu nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky, ktoré opečte dozlata na olivovom oleji. Potom opečte na oleji aj na plátky nakrájané šampiňóny. Paradajky nakrájajte na tenké kolieska, rovnako ako camembert.
Do zapekacej misky dajte olivový olej, dobre rozotrite, rozložte polovicu opečenej cukety, osoľte, preložte šampiňónmi, potom plátkami paradajok, znovu prekryte cuketou, osoľte, poukladajte plátky camembertu, posypte nasekanou bazalkou a dajte zapiecť na 1/2 hodinku pri 200°C.
Nechajte chvíľku odstáť a môžete podávať.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

1 Response

  1. Barbora píše:

    Môj manžel cuketu príliš v láske nemá .. ale tento recept si veľmi pochvaľoval.. najmä vďaka tej kombinácií so syrom :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.