Vyprážané šampiňóny plnené bryndzou

p2117449Šampiňóny v našej kuchyni rada používam, pretože ich rada pridávam do mäsa, na pizuu, alebo ich len tak používam na rôzne samostatné jedlá. Jednym z nich sú aj vyprážané šampiňóny. Dôležité je, aby ste si na tento účel kúpili čo najväčšie hlavičky, aby ste ich mohli dobre plniť.

Čo budete potrebovať: 400g veľkých šampiňónových hlavičiek, 250g bryndze, 3 vajcia, trošku mlieka, hladká múka, strúhanka

Postup:

p2117445

Odtrhnite nožičky šampiňónom. Šampiňónové hlavičky pomocou malej vidličky vydlabte, aby ste vybrali hnedé vnútro.
p2117446

Do bryndze rozbite 1 vajce a dobre premiešajte.
p2117447

Hlavičky šampiňónov naplňte zmesou, dobre pritlačte, aby vám náplň nevypadla.
p2117448

Šampiňóny obaľte v trojobale z hladkej múky, vajíčok s troškou mlieka a v strúhanke. Vypražte v dostatočnom množstve oleja do svetlo hneda. Podávajte najlepšie teplé.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.