Minulý rok sme vám priniesli recept na vegánske cícerové burgery. Dnes máme pre vás opäť jeden vegánsky recept na burgery, tentoraz z oranžovej šošovice. Môžeme ich servírovať buď v žemli s opečenými zemiakovými štvrtkami a zeleninovým šalátom, alebo žemľu vynecháme a podávame ich len k šalátu s tahini dresingom.

Ingrediencie:

  • 1 veľká cibuľa, nadrobno
  • 2 PL olivový olej
  • 4-5 stredných mrkiev
  • 1 hr oranžovej šošovice, uvarenej v 2 hr vody
  • 1 hr jemných ovsených vločiek
  • 2 strúčiky cesnaku alebo 1 ČL práškového cesnaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1 ČL čierneho korenia mletého
  • 1 ČL mletej rasce
  • štipka soli

Postup:

  1. Na olivovom oleji opečieme cibuľku.
  2. Pridáme mrkvu a chvíľku restujeme.
  3. Necháme chvíľku vychladnúť a preložíme do mixéra.
  4. Pridáme ovsené vločky rozmixujeme.
  5. Pridáme uvarenú šošovicu, citrónovú šťavu, olivový olej, papriku, rascu, korenie, soľ, cesnak a ešte mixujeme.
  6. Rukami vytvarujeme placky a pečieme v rúre na papieri na pečenie cca 25 minút na 180°C.

Na dresing použijeme tahini, citrónovú šťavu, strúčik cesnaku, soľ, korenie, čerstvý petržlen.

Obrázky zdroj: Pixabay