Údený tempeh so smotanovou špenátovou omáčkou

DSCF0818Tempeh som si kúpila prvý raz a môžem povedať, že určite to nebolo naposledy. Je to veľmi lahodné jedlo, orieškovej chuti. Stačia 3 plátky, aby ste pokryli bielkovinovú potrebu vášho tela na celý deň.

Čo potrebujete:
3 strúčiky cesnaku
1 pór
olivový olej
1dl biele víno
sójová smotana
soľ
mleté čierne koreie
muškátový oriešok
špenátové listy
citrónová šťava
údený tempeh (3 plátky)

Na olivovom oleji osmažte na plátky nakrájaný cesnak a pórik, pridajte biele víno a nechajte polovicu vyvariť. Pridajte smotanu, korenie a poduste. Do zhustnutej smotany pridajte hrsť špenátových listov, nebojte sa toho množstva, špenát po zohriatí zmenší svoju veľkosť. Dochuťte citrónovou šťavou a podľa potreby ešte soľou alebo korením. Na panvici na troške oleja osmažte tempeh, naservírujte na tanier omáčku, pridajte tempeh a podávajte. Ja som mala ešte pár plátkov karfiolu, ktoré som dochrumkava tiež osmažila s tempehom a bolo to výborné.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.