Tofu praženica s hríbikmi

IMG_20151020_170347Keďže som sa v poslednom čase preorientovala len na rastlinnú stravu, hľadám si stále nové a nové recety, ktoré by som mohla zaradiť do svojho jedálnička. Takto som vyskúšala tofu praženicu a veľmi mi chutila. Tak sa s vami idem o tento recept podeliť:

Čo potrebujete:
1 biele tofu
hrsť mrazených alebo čerstvých hríbov
kokosový olej
malá cibuľka
kokosové mlieko
kurkuma
lávová čierna soľ
soľ

Na kokosovom oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridajte hríbiky a duste domäkka. V miske si roztlačte tofu vidličkou nadrobno, pridajte do hríbikov, dobre premiešajte, pridajte trošku kurkumy (pre farbu) a štipku lávovej soli (tá je špecifická tým, že má chuť vajíčok, nemá funkciu soliacu), pridajte štipku himalájskej soli a na záver, ak máte radšej redšiu praženicu, tak trošku kokosového mlieka. Praženica bude krémovejšia. Môžete jesť.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.