Tofu nugetky so zelerovými hranolkami a paradajkovo-avokádovým dipom

DSCF2901Čo potrebujete:
1 plechovka zázvorové pivo
špaldová hladká múka
muškátový oriešok
citrónová šťava
soľ
mleté korenie
údené tofu

1 väčší zeler
olej

300g paradajky
1 avokádo
hrsť bazalky
soľ
kokosový cukor

DSCF2900Tofu nechajte odkvapkať a pokrájajte na obdĺžničky. Z ostatných ingrediencií vypracujte cestíčko, stredne husté, ochuťte podľa seba. Tofu v ňom dobre obaľte a na rozpálenom ohni opečte do zlatista. Na papierovom obrúsku nechajte odkvapkať z oleja.
Zeler očistite a pokrájajte na tenké hranolky. Vypražte na oleji, alebo vo fritéze, ja mám actifry, s lyžicou oleja boli hotové za 20 minút.
Paradajky namočte na pár sekúnd do vriacej vody, vyberte a ošúpte. Potom vymixujte na hladkú kašu, pridajte očistené avokádo, soľ, cukor a vymixujte na hladkú kašu. Pridajte nadrobno nasekanú bazalku.
Môžete servírovať.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.