Tekvicovo-šampiňónová polievka s opečenou bagetou

DSCF1271Znovu nejaký ľahký obed na tieto teplé dni, ľahká polievočka.

Čo potrebujete:
1/2 bielej tekvice
100g čerstvých šampiňónov
soľ
mleté čierne korenie
mletý muškátový kvet
citrónová kôra
3PL kokosové mlieko
posekané kešu oriešky
celoznná bageta
kokosový olej

Do hrnca dajte olúpanú, nakrájanú tekvicu a pokrájané šampiňóny, pridajte trošku vody, soľ a dajte variť. Po 10-tich minútach odstavte, rozmixujte dohladka, pridajte kokosové mlieko, citrónovú kôru, mleté čierne korenie a muškátový kvet. Prevarte a v prípade potreby ešte dochuťte. Servírujte na tanieri posypané kešu orieškami.
Ako prílohu si pokrájajte celozrnnú bagetu, opražte na suchej panvici a ešte teplé potrite trošku kokosovým olejom.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.