Tekvicová frittata

Dnes mám pre vás recept na rýchle a ľahké jedlo, ktoré u nás chutí celej rodine.

Ingrediencie:

tekvica hokaido

4 vajíčka

syr (napr. NIVA)

sladká, alebo kyslá smotana

soľ, korenie, bylinky, cesnak

Postup:

Tekvicu rozdelíme na dve polovice a vyberieme jadierka. Následne nakrájame na mesiačiky a tie na malé kocky. Rovnomerne rozložíme do zapekacej nádoby, prelejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky (ja som dala rozmarín) a celú, neošúpanú hlávku cesnaku. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme do zmäknutia (cca 30 minút).

Keď sú tekvicové kocky mäkké, vyberieme nádobu, odstránime z nej cestnak a tekvicu prelejeme zmesou rozšľahaných vajíčok, smotany a ľubovolných byliniek. Posypeme syrom podľa vlastnej ľubovôle a dáme na 10-15 min. zapiecť.

Podávame s chlebíkom alebo hriankami potretými strúčikom cesnaku a parenou brokolicou, či zeleninovým šalátom. Môžeme dochutiť jogurtovým dipom.

Obrázok zdroj: pixabay.com, archív autorky.

Lucia

Šéfredaktorka, editorka – mama dvoch slečien Chantal (14) a Laury Sofie (11), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky. Kontaktovať ju môžete na luciagaborova2@gmail.com.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.