Špenátovo-rukolovo-špargľový pretlak s camembertom a portobellom

DSCF0604Toto jedlo by som nazvala “vyprázdňovanie chladničky”, pretože som tam mala už dosť veľa vecí, ktoré bolo treba z dôvodu rizika pokazenia pomýňať a tak som zapojila svoje doterajšie znalosti z kombinatoriky a vzniklo toto chutné jedlo.
Čo potrebujete:
1/2 sáčku mrazených špenátových kociek
hrsť rukoly
5-6 stoniek zelenej špargle
pesto z medvedieho cesnaku
2 balíčky camembertu
3PL bryndze
2 veľké šampiňóny (portobello)
korenie na grilovaný syr
olej

Špenátové kocky a špargľu dajte do trošky vody uvariť tak na 10 minút. Odstavte z ohňa, pridajte rukolu, medvedí cesnak a dohladka vymixujte. V prípade potreby dosoľte, ja som nesolila, lebo som mala dosť slané pesto, tak som sa bála presolenia.
Rúru si predhrejte na 200°C.
Bryndzu a 1PL medveďocesnakového pesto zmiešajte. Portobello vydlabte a naplňte bryndzovou nátierkou. Na alobal položte portobello, zabaľte a dajte piecť do rúry. Na ďalší alobal položte camembert, posypte ho grilovacím korením a 1PL oleja, zaviňte. Asi po 10 minútach, ako ste dali do rúry portobello, pridajte do rúry aj camembert, zapekajte tak 8 minút, oba batôžky vyberte.
Na tanier nalejte špenátovo-rukolový prívarok. Položte naň zapečený camembert a na to portobello. Môžete dozdobiť cherry paradajkou a špičkou špargle.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.