Špaldová focaccia

10175052_10202738727862127_5573219076685475456_nTento recept pochádza z Talianska, kde pripravujú takýto jednoduchý posúch z bielej múky, nakoľko som sa ale dala zdravšou cestou, rozhodla som sa, že klasickú bielu múku nahradím zdravšou špaldovou. Vrch focaccia je originál bez ingrediencií, ale ak si naň poukladáte obľúbenú zeleninu, budete mať dobrú chutnú pochúťku na obed, alebo na večeru.

Čo potrebujete:
500g špaldová múka
400ml teplá voda
1 čl soli
1/2 sáčku kvasníc
olivový olej
zelenina podľa chuti /špargľa, cherry paradajky, olivy, špenát…/
tymián

Do pekárničky dajte vodu, múku, soľ a kvasnice, na programe cesto vymiešajte dohladka cesto, ktoré nechajte podkysnúť. Ak pekárničku nemáte, musíte tento proces spraviť ručne. Potom cesto rozdeľte na 2 bochníky, resp. 4 menšie, ktoré vytvarujte do malých placiek, na placky nakvapkajte trochu oleja a prstami povtláčajte dovnútra, cesto bude dobre držať tvar. Teraz placky poprenášajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch placiek ozdobte podľa chute, nezabudnite na čerstvé bylinky. Dajte piecť pri 170°C do zlatista. Podávajte ihneď.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.