RTL-losos

V jednej televíznej relácii o reštauráciach spomenul šéfkuchár medzi rečou nasledujúci recept, ktorý nám pri premiére u nás doma hneď veľmi zachutil. Jeho príprava je navyše nenáročná a poteší i všetkých vyznávačov zdravej životosprávy.

Potrebujete: citrón, maslo, plátky lososa, korenie, soľ, bazalku.

V malej miske rozmiešajte maslo s citrónovou šťavou. Plátky lososa poumývajte, osušte. Najprv ich posoľte a okoreňte z jednej strany, následne potrite zmesou masla a citrónu. Trochu sa pri natieraní budete musieť pohrať, keďže sa maslo po rybe kĺže, ale ten výsledok určite stojí zato.
Takto pripravené plátky uložte do vymastenej misy natretou stranou nadol a presne tým istým spôsobom upravte teraz vrchnú stranu. Nakoniec na maslo nasypte bazalku. Ja pečiem v rúre pri 180°C asi 20 minút. Lososa môžete podávať so zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

4 komentáre

  1. Elena píše:

    Znie to super, ja davam este aj trosku rasce. Losos s ryzou nam ale nechuti.

  2. Katka píše:

    to ja som zasa vyznavackou sushi :o)

  3. Elena píše:

    Vazne? Aj robis doma? Mna manzel vzal pred par rokmi na narodky do japonskej restauracii na sushi a mne to nechutilo:) Mrzelo ho to, vravel, ze by sa mi asi viac zavdacil 5 dolarovym cinskym bufetom. Haha.

  4. Katka píše:

    Robila som iba raz….so spoluziackou z vysky, bola polovicna Japonka, ale okrem jedneho okamihu z kuchyne si uz na nic ine neviem spomenut…bolo to straaasne davno :o)
    ale snad niekedy vyskusam

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.