Rizoto so špargľou, šampiňónmi a medvedím cesnakom

410465Občas sa stane, že vám z nejakého jedla zvýši zbytok prílohy a rozmýšľate, čo s tým. Mne takto zvýšila ryža a tak som sa rozhodla, že ju premením na rizoto. Na oleji som spenila 1/2 nakrájanej cibule, pridala som pár pokrájaných šampiňónov a podusila. Podliala som trochou vody, pridala som na kocky pokrájané asi 4 špargle a podusila, aby špargľa zmäkla. Potom som pridala uvarenú ryžu a dusila som ešte, kým sa mi voda nevyparila. Pridala som 1 PL kokosového oleja pre chuť, osolila, okorenila, pridala som korenie s cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Na záver, keď som hrniec už dala preč z ohňa, som do rizota hodila nakrájané lístky medvedieho cesnaku. A obed bol na svete :-)

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.