DSCF0399Tak ako som sľúbila, prinášam prvý receptík s medvedím cesnakom. Robila som s ním prvý raz a môžem povedať, že je skutočne dobrý, jedlo príjemne spestrí a ochutí.

Čo budete potrebovať: 1 hrnček arborio ryže, olivový olej, malá cibuľa, 1dl biele víno, 1/2 litra zeleninový vývar, 100g špargle, hrsť nakrájaného medvedieho cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, ghee

Ako na to: Na oleji speňte pokrájanú cibuľu, pridajte ryžu, opražte do sklovita a prilejte víno, bude to riadne bublať, tekutinu nechajte vypariť, potom tam nalejte trochu vývaru, dobre premiešajte a varte. Špargľu ošúpte, konček drevnatý odrežte, pokrájajte ju na menšie kúsky a pridajte do rizota, osoľte a pokoreňte. Rizoto varte na miernom ohni, kým sa voda postupne neodparí, potom znovu dolejte vývar, premiešajte a varte ďalej. Takto pokračujte, kým neminiete celý vývar, alebo kým nie je ryža mäkká. Pred koncom pridajte lyžicu ghee, premiešajte, pridajte pokrájaný medvedí cesnak a odstavte. Môžete podávať.