Rizoto s cuketou a paradajkami

12523130Bola som na výlete v Prahe a na spiatočnej ceste domov sme sa zastavili v jednej reštaurácii, kde sme si chceli dať ľahký obed. Upútalo nás rizoto, tak sme neodolali. Bolo výborné a tak som sa rozhodla si ho doma vyskúšať podľa vlastných znalostí a veru bolo takmer rovnaké :-)

Čo potrebujete:
1 hrnček ryža arborio
zeleninový vývar
1 malá cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
1 cuketa
1 zelená paprika
3 paradajky alebo paradajky v konzerve
olivový olej
bazalka

Na oleji opečte pokrájanú nadrobno cibuľu a cesnak nakrájaný na plátky. Pridajte suchú ryžu, opražte nachvíľku a podlejte troškou vývaru. Miešajte priebežne a dolievajte vývar, keď sa odparí. Osoľte, okoreňte. V horúcej vode sparte paradajky, ošúpte ich, pokrájajte na kocky a pridajte do rizota, pokrájajte nadrobno aj papriku a pridajte tiež do rizota. Varte s podlievaním vývaru až do skoromäkka ryže. Pokrájajte na malé kocky cuketu a pridajte do rizota. Dovarte, aby bola ryža akurát mäkká. Môžete pridať ešte posekanú bazalku. Ak chcete zachovať delenú stravu, rizoto podávajte bez syra, ináč si ho môžete ochutiť parmezánovými hoblinkami.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.