Quinoa s duseným karfiolom, mrkvou, šampiňónmi a tofu

DSCF0777Kúpila som si prvýkrát quinou a veľmi som bola zvedavá na chuť aj spôsob, akým sa dá využiť v kuchyni. Prvé jedlo, ktoré som si pripravila, ma prekvapilo, ale veľmi pozitívne, bolo to skutočne výborné.

Čo potrebujete:
1 hrnček quinoi
2 hrnčeky vody
soľ
olivový olej
1 balíček údené tofu
1/4 karfiolu
1 cibuľa
4 väčšie šampiňóny
1 väčšia mrkva
sójová omáčka
kardamon
muškátový oriešok mletý
cesnak (alebo pesto z medvedieho cesnaku)

Quinou dajte variť do vody so štipkou soli. Varte asi 15 minút, po odparení vody odstavte a nechajte ešte aspoň 10 minút stáť pod pokrievkou.
Asi 1/4 menšieho karfiolu si nakrájajte na plátky, šampiňóny pokrájajte na plátky, mrkvu nakrájajte na tenké kolieska (najlepšie s nástavcom v kuchynskom robotovi). Na oleji osmažte na krúžky nakrájanú cibuľu, pridajte mrkvu, chvíľu pražte, pridajte šampiňóny, znovu posmažte, pridajte karfiol, okoreňte kardamónom, muškátovým orieškom, pridajte 2PL sójovej omáčky, podlejte asi 1dl vody a duste pod pokrievkou. Pridajte 1čl pesta z medvedieho cesnaku, ak nemáte, dajte 2 strúčiky cesnaku prelisovaného, na záver pridajte na kocky pokrájané údené tofu,chvíľu poduste, pridajte uvarenú quinou, premiešajte, aby sa quinoa prehriala a odstavte. Môžete servírovať.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.