Plnené šampiňónmi s grilovanou špargľou

rpJar nám ponúka množstvo skvelých možností, ako obohatiť svoj jedálniček o sezónne jedlá, napríklad špargľa, medvedí cesnak. Ponúkam vám skvelý bielkovinový obed, ktorý vám bude určite chutiť:

Čo potrebujete:
4 veľké šampiňóny – portobello
125g májovej bryndze
1 bielok
1čl pesta z medvedieho cesnaku (ak nemáte, môžete dať 2 strúčiky cesnaku)
špargľa
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie

Vnútro šampiňónov vydlabte lyžičkou. V miske zmiešajte bryndzu s bielkom a medvedím cesnakom. Hlavičky šampiňónov naplňte zmesou. Plech vysteľte papierom na pečenie, poukladajte naň šampiňóny. takisto poukladajte na papier špargľu, pokvapkajte olivovým olejom, posypte soľou, korením a dajte grilovať na 180°C asi 15 minút. Môžete podávať.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

2 komentáre

  1. Marcelka píše:

    Recept sa mi veľmi páči, len som zvedavá ako to bude všetko chutiť v kombinácií so špargľou. Musím vyskúšať.

  2. Jedák píše:

    Mňam, mňam, mňam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.