Patizón s novými zemiakmi a dressingom

DSCF1359Je tu sezóna tekvíc a patizónov, no a tak som si prvý tohtoročný patizón tiež kúpila a pripravila z neho dačo dobré.

Čo potrebujete:
1 patizón
hladká múka
olej
soľ

nové zemiaky

sójový biely jogurt
3 strúčiky cesnaku
hlávkový šalát

Patizón nakrájajte na 1,5cm široké plátky, olúpte od bielej kože, posoľte a nechajte chvíľku “odkvapkať”. Rozpáľte olej, kúsky patizónu obaľte v hladkej múke a vypražte do zlatista. Medzitým si umyte nové zemiaky, pokrájajte na poločivky, vložte do pekáča, osoľte a polejte trochu olejom. Upečte domäkka.

Jogurt s cesnakom vymiešajte v mixéri, pridajte pár lístkov hlávkového šalátu a soľ podľa chuti. Na tanier naservírujte patizóny so zemiakmi a zeleninou a prelejte to dressingom.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.