Opekaná cvikla so špenátovými listami

DSCF1485Cvikla je veľmi zdravá, hlavne ženy by ju mali do svojho jedálneho lístka zaraďovať často, pretože je vhodná pri boji proti osteoporóze.

Čo potrebujete:
2 uvarené cvikle
hrsť špenátových listov
olivový olej
3-4 strúčiky cesnaku
hrsť píniových orechov
soľ
mleté čierne korenie

Cviklu vcelku aj so šupkou uvarte najlepšie v tlakovom hrnci v troške vody 20 minút. Potom ju nechajte vychladnúť a ošúpte, pokrájajte na tenké plátky. Na olivovom oleji opečte cesnak, pridajte cviklu a opekajte cca 5 minút. Osoľte, okoreňte a odstavte z ohňa, prihoďte špenátové listy, premiešajte, aby zmäkli a primiešajte ešte píniové oriešky. Skvelá ľahká večera je na svete.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.