DSCF1028Pokiaľ máte doma actifry fritézu, prídete si na svoje, toto jedlo som si len tak vymyslela, keď som mala chuť na zeleninku zdravo usmaženú. Ak takúto fritézu nemáte, tak si zeleninu klasicky usmažte v panvici, alebo môžete aj v rúre.

Čo potrebujete:
1 kaleráb
1/2 menší karfiol
kari korenie
mletá rasca
muškátový oriešok
soľ
mleté čierne korenie
olej

sójová smotana
3 strúčiky cesnaku
kešu oriešky
lahôdkové droždie

Kaleráb očistite, pokrájajte na tenšie plátky, dajte do actifry fritézy, polejte rovnomerne 1PL oleja a opečte do zlatista cca 10 minút. Odložte na teplé miesto.
Karfiol rozoberte ne menšie ružičky. V miske zmiešajte soľ, mleté čierne korenie, mletý muškátový oriešok, mletú rascu a kari korenie. Pridajte 2PL oleja. Vložte do uzatvárateľnej nádoby, pridajte karfiol, zavrite a dobre pretrepte, aby sa karfiol rovnomerne obalil zmesou. Vložte do actifry fritézy a opečte do chrumkava. Ak nemáte takúto možnosť, dajte do rúry na plech vystlaný papierom na pečenie a upečte tiež.
V mixéri rozmixujte hrsť kešu orieškov, pridajte 1PL lahôdkového droždia, soľ, cesnak a sójovú smotanu. Dobre vymiešajte.
Na tanier naservírujte kaleráb, karfiol a prelejte smotanou.