Omáčka Bolognese pre vegánov

Táto vegánska Bolognese omáčka je nenáročná a rýchla na prípravu. Zároveň tiež veľmi chutná a spĺňa všetky atribúty plnohodnotného jedla na obed, či večeru pre celú rodinu.

Ingrediencie:

  • celozrnné cestoviny (v bezlepkovej verzii použijeme akýkoľvek bezlepkový druh cestovín, ktorý vám chutí)
  • 2 PL olivového oleja
  • menšia cibuľa
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 čerstvá červená paprika
  • 1 čl soli
  • 1 čl cukru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 paradajková pasata (alebo pretlak)
  • 1 PL svetlej miso pasty
  • 1 hr sušenej šošovice
  • 4 hr vody
  • 1 hr cherry paradajok nakrájaných na polovice
  • parmezán, alebo nutričné droždie (vegan verzia)
  • na dochutenie: korenie, šalvia atď.

 

Postup:

  1. Dáme si variť cestoviny.
  2. Na olivovom oleji speníme cibuľku nakrájanú nadrobno.
  3. Pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu a papriku.
  4. Pridáme soľ a cukor.
  5. Premiešame a 15 minút restujeme.
  6. Pridáme prelisovaný cesnak, pasatu a miso pastu.
  7. Zarestujeme a vsypeme suchú, umytú šošovicu.
  8. Ihneď podlejeme vodou a necháme prevrieť.
  9. Krátko povaríme, kým sa odparí prebytočná voda.
  10. Pridáme na polovicu prekrojené cherry paradajky a odstavíme.
  11. Servírujeme s pripravenými cestovinami.
  12. Navrch môžeme nasypať parmezán (pre vegetariánov), alebo lahôdkové droždie (vegánska verzia.)

Lucia

Šéfredaktorka, editorka – mama dvoch slečien Chantal (14) a Laury Sofie (11), manželka admina tohto webu, Vladka :-). Autorka, prekladateľka, editorka, blogerka, manažérka, ale aj mama, gazdinká, organizátorka, multifunkčná osôbka. Písanie vždy bolo jej vášňou, či už formou blogu, alebo externe do printového časopisu pre mamičky a tiež formou prekladov kníh z anglického jazyka. Bude pre Vás zdrojom autorských článkov na rôzne spoločenské témy, ale aj kuchárkou zdravých receptov vrátane vegan a raw a inšpirátorkou pre tvorivé dielničky. Kontaktovať ju môžete na luciagaborova2@gmail.com.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.