Nepečený chlieb so sušenou paradajkou

DSCF4847Tento recept som si dovolila zdieľať z mojej obľúbenej stránky http://zivotjezmena.sk/, pretože som tam našla už pár inšpirácií na chutné jedlá. Jedným z nich bol aj tento chlieb. Síce ešte nemám sušičku ovocia a zeleniny, ale aj v obyčajnej rúre sa mi chlebík podaril a bol veľmi chutný.

Čo potrebujete:

2 šálky namočenej pohánky
1 šálka namočených slnečnicových semienok
1/2 šálky mletého ľanu
3-4 sušené paradajky
1-2 strúčiky cesnaku
1 ČL himalájskej soli
1 ČL mletej rasce
1 ČL mletej sladkej papriky

Večer si namočíme pohánku a slnečnicu. Ráno vodu zlejeme a poriadne prepláchneme. Do kuchynského robota dáme najprv pohánku a slnečnicu a najemno zmixujeme. Potom pridáme všetko ostatné okrem ľanu. Stierame boky a mixujeme až sa vytvorí kompaktná hmota. Preložíme do misky. Pomelieme ľan a pridáme k zmesi. Poriadne premiešame a ochutnáme, prípadne dochutíme. Vytvarujeme bochníky a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1 hodinu. (Mne vyšli z tohto množstva 3 bochníky).

Potom vyberieme, nakrájame na plátky a dáme do sušičky. Sušíme na 42 stupňoch približne 2 hodiny, po hodine môžeme pretočiť na druhú stranu, aby bol chrumkavý chlieb z oboch strán. V prípade, že sušičku nemáte, sušte na papieri na pečenie o dačo dlhšie, sledujte si, kedy vám začne kôrka chrumkavieť.

Chlebík nemusíte robiť naraz, môžete si bochníky nechať v chladničke a pripravovať postupne. V chladničke bochníky vydržia 2-3 dni.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.