Makový vegan koláčik

IMG_20151114_091011Mak je významným zdrojom vápnika a vlákniny a mali by sme ho zaraďovať často do nášho jedálnička. Spravila som si výborný makový koláč, ktorý môžete kľudne jesť aj ako raňajky.

Čo potrebujete:

100 g mletého maku
250 g ryžovej múky
1 prášok do pečiva
60 g trtinový cukor
350 ml sójového mlieka
1 citrón
Štipka soli

V miske si zmiešame všetky suché ingredience, teda mak, múku, prášok do pečiva a cukor. Potom prilejeme mlieko a vytlačenú šťavu z citróna. Cesto nalejeme do formy, ktorú sme si vorped vymastili olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút pri 180°C. Skontrolujeme pomocou špajdle. Môžeme podávať napr. s brusnicovým kompótom.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.