Jednozrnkové placky s banánovo-kokosovým krémom

DSCF5212Ďalší recept, ktorý som si vymyslela na raňajky. Nakoľko mám doma momentálne dosť veľkú zásobu jednozrnky, ktorú si rada pripravujem, chcela som znovu nejakú dobrú náplň. Našla som v chladničke zabudnutú kokosovú smotanu, takže určite som ju chcela využiť.

Čo potrebujete:
1 hrnček jednozrnky
soľ
bio kokosový olej
voda

1 banán
100ml kokosové mlieko
1PL chia semienok
hrsť goji
mandľové lupienky

Jednozrnku namočíme na jeden deň do vody, na druhý deň vodu vylejeme, jednozrnku dáme do mixéra, prilejeme trochu vody (aby sa ľahšie mixovala) a rozmixujeme na polotekuté cesto. Do cesta pridáme trošku soli.
Pripravte si goji, ktoré dajte do vody, nech zmäknú.
Na teflónovú panvicu dáme lyžičku kokosového oleja a na rozpálený olej nalejeme jednozrnkové cesto. Rozotrieme. Jednozrnka sa nepripáli, ale krásne schrumkavie. Pečte cca 3-5 minút z jednej aj z druhej strany. Čím viac pečenia a čím je tenšia placka, tým je chrumkavejšia.
Do mixéra dajte banán, kokosovú smotanu a chia semienka. Dobre vymixujte. Na placku dajte 2 lyžice náplne, preložte na polovicu. Goji zlejte, ale vodu nevylejte, kľudne ju vypite! Goji ozdobte placku a pridajte pár lupienkov mandlí. Dobrú chuť!

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

2 komentáre

  1. Katarína Krnáčová, Štúrova 5 , Detva 96212 píše:

    Škoda, že som si túto stránku neprečítala včera, robila som totiž palacinky a z toho by to tiež šlo takto ozdobiť. Asi o 10 dní má moja 13 ročná dcérka Martinka meniny, tak niečo podobné vymyslím. Vynikajúci nápad… Katarína

  2. Katarína Krnáčová, Štúrova 5 , Detva 96212 píše:

    a mohlo by sa to ešte dozdobiť kvietkami alebo lístkami ďateliny alebo púpavy, však sú tiež jedlé… Katarína

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.