Hovädzie na mexický spôsob

p1217307Tento recept robievam veľmi rada, pretože je tzv. “všetko hoď do hrnca a samo sa to uvarí”. Je náznakom na spôsob mexickej kuchyne, lebo je tam červená fazuľa a kukurica, ale nie je to také pikantné, pretože chcem variť tak, aby to zjedli aj moje deti. Pre tých, ktorí by ale chceli tú ozajstnú chuť Mexika, doporučujem pridať si tam chilli korenie.

Čo budete potrebovať: 500g hovädzieho pliecka, 1 konzerva červenej fazule, 1 menšia konzerva kukurice, 4 vajíčka, soľ, korenie, 1 malý paradajkový pretlak, 1 cibuľa, olej, lyžica hladkej múky

Ako na to: Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané mäso a necháme, nech pustí šťavu, potom tam pridáme konzervu červenej fazule, konzervu kukurice, paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Po uvarení pridajte na kolieska nakrájané natvrdo uvarené vajíčka a v troške vody rozmiešajte hladkú múku a vlejte do mäsa, aby omáčka zhustla. Môžete podávať s ryžou alebo cestovinou.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.