Francúzsky jablkový krém

p5228304Čo potrebujeme: 8 jabĺk, 1 vanilkový cukor, 1 lyžica masla, 5 lyžíc medu alebo kryšt. cukru, 250ml šľahačkovej smotany, 1 stužovač šľahačky, ovocie na ozdobu

Postup:

p5228299

Jablká ošúpeme, očistíme, postrúhame nahrubo a dáme do kastróla. Podlejeme asi 1dl vody, pridáme vanilkový a kryštl. cukor (alebo med) a zakryté necháme rozvariť. Pokiaľ máte zavárané strúhané jablká, tak rovnakým spôsobom použite na prípravu jednu 7dl fľašu.
p5228300

Po udusení pridajte lyžicu masla a dobre premiešajte dohladka. Dajte vychladnúť.
p5228302

Šľahačku so stužovačom vymiešajte dotuha a pridajte vychladnuté jablká. Zľahka premiešajte. Krém rozdeľte do pohárov a ozdobte ovocím a ozdobnými guličkami. Mne vyšli 4 poháre a bola to mňam pochúťka.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.