Vegan gluten free marokánky

DSCF3151Cez vianoce u nás nesmú chýbať marokánky, mám ich veľmi rada, podľa mňa sú aj zdravé, lebo obsahujú zdravú čokoládu, oriešky, sušené ovocie, samé dobré veci, a keď sa pridajú aj ostatné zdravšie ingrediencie, zdravé vianočné pečivko je na svete.

Čo potrebujete:
400 ml rastlinné mlieko
100 g múka hladká pohánková alebo iná bezlepková
5 g (prírodné sladidlo) stévia
2 PL agáve
2 PL kokosový olej
100 g orechy vlašské nasekané
50 g mandle nasekané
50 g hrozienka (alebo brusnice)
100 g (sušené) ovocie kandizované
3 PL vločky pšenové
50 g vegan čokoláda

DSCF1272 (2)Mlieko, stéviu a olej zohrejeme, aby sa olej rozpustil, odstavíme, pridáme múku a metličkou ju vmiešame do teplého mlieka. Pridáme agáve, posekané orechy a mandle, hrozienka, kandizované ovocie a vločky, premiešame a necháme postáť.
Získame kašovitú hmotu, nesmie byť riedka ani veľmi hustá, taká, že z varechy zmes spadne, ale nebude sa liať.
Na plech s papierom na pečenie lyžicou kladieme kôpky zmesi a rozotrením tvoríme placky, dáme piecť na 190 °C 30 minút, resp. kým sú pekné do hneda. Po vybratí sa zdajú mäkké, ale oni stuhnú po vychladnutí. Polejte ich po vychladnutí zo spodnej časti horkou čokoládou, nechajte stuhnúť.

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.