Cviklovo-karobová torta

DSCF2662

Receptík som si našla na obľúbenom blogu a rozhodla som sa, že ho skúsim spraviť, pretože mám rada cviklu od určitého obdobia a sladké mám rada tiež :-)

DSCF2663

Čo potrebujete:
jedna veľká cvikla olúpaná ahrubo nastrúhaná
100ml olej olivový
130g cukor trstinový
1 balíček vanilkový cukor Alnatura
250ml rastlinné mlieko
90g múka špaldová hladká
110g múka špaldová celozrnná polohrubá
1ks prášok do pečiva bezfosfátový
3pl karobový prášok
100g čokoláda 70%

orechy vlašské na zdobenie
kokosový olej

DSCF2665V mixéri som vyšľahala cukor s olejom a postupne som pridávala mlieko, vanilkový cukor, múku s práškom do pečiva, karob a nakoniec som vsypala nastrúhanú cviklu a vareškou premiešala.

Dno tortovej formy som vyložila papierom na pečenie, boky potrela kokosovým olejom a vyliala zmes do formy.

Torta sa piekla vo vyhriatej rúre pri 175°C približne 35 minút (je potrebné si odsledovať podľa svojej rúry).

Po upečení som ju nechala vychladnúť poliala rozpustenou čokoládou a ozdobila vlašskými orechami. Nechala som stuhnúť. Bola výborná!

Inšpirácia: http://laskanatanieridva.blogspot.sk/

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.