Boloňská omáčka alá Boc

p1147212Tento recept som dostala od svojej dobrej kamarátky, ktorá ma k Taliansku a talianskej kuchyni veľmi blízko. Túto omáčku môžete použiť na lazane, na špagety. Môžete si ju tiež zmraziť a vytiahnuť, ak pochytíte hrozný hlad a nebudete vedieť, čo rýchlo uvariť. Stačí rozmraziť, uvariť si dobré špagety a obed je hotový raz-dva.

Potrebujete:
1kg mletého mäsa, 3 veľké mrkvy, 1 petržlen, 1 plátok zeleru, 10 strúčikov cesnaku, 2 cibule, 6 tetrapakov paradajkového pyré, hrsť čerstvej bazalky, soľ, olej, zeleninový bujón

Postup: Na oleji speníme 2 nakrájané cibule, pridáme mleté mäso a opražíme, kým mäso nepustí šťavu. Potom pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, cesnak a zalejeme to paradajkovým pyré. Pridáme bazalku, soľ a 2 kocky bujónu. Varíme cca 2-3 hodiny, kým sa zelenina nerozvarí. Mne sa stalo, že som mala dosť pustenej masti z mäsa, tak som to zliala a doliala som cca 1/2l vody. Často premiešavajte, aby sa vám zmes neprichytila o dno hrnca. Je to mňamka :-)

Alinka

Ideová mama webu Alinka.sk. Okrem toho matka troch detí a manželka tolerantného manžela :-). Precízna v práci, nápaditá v článkoch, hravá vo svojom tvorení.

Prečítajte si tiež

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.