Túto nátierku som robila prvý raz v živote, pretože doteraz som avokádo vôbec nepoznala, síce som ho v obchode videla, ale nikdy ma nenapadlo ho kúpiť. No a tak som sa rozhodla, že si ho tentoraz kúpim a vyskúšam z neho dačo vykúzliť. Vôbec ma nesklamal a nátierka bola faktastická.

Čo potrebujete: zrelé avokádo, 1 citrón, soľ, cesnak, MČK, tofu nátierka v črievku, celozrnná bageta

Ako na to: Na nátierku potrebujete zrelé avokádo, v obchodoch bývajú väčšinou tvrdé, ale ak ho necháte pár dní na kuchynskej linke, tak pekne zmäkne a bude sa dať s ním dobre pracovať. Avokádo olúpte a dužinu vyklopte do misky, jadro vyhoďte, ihneď pokvapkajte šťavou z citróna, aby vám avokádo nezhnedlo, pridajte soľ, MČK a 2 strúčiky prelisovaného cesnaku. Vymiešajte vidličkou do jemnej pasty, musí vám to ísť ľahúčko ako po masle :-) Tofu nátierku vytlačte z črievka a spojte s vymiešanou pastou. Bagetu nakrájajte na kolieska a natierajte na ne nátierku. Vaša návšteva sa určite poteší dačomu nevšednému a veľmi zdravému.

Tu je verzia bez tofu nátierky, je to zelenšie :-)